Finalisti ankety Learning & Development Awards 2022

Kategória Lektor/ka roka

profilová fotka

Bea Brosková Víťazka kategórie

Bea Brosková sa vzdelávaniu a rozvoju dospelých venuje, s menšími prestávkami, už viac ako 15 rokov. Už počas štúdia sa zapájala do akademických debát a vždy mala blízko k téme vzdelávania. Ochutnávku zo sveta lektorovania, zažila prvýkrát ako dobrovoľníčka v medzinárodnej študentskej organizácii, kde absolvovala svoj prvý tréning „Train the trainers“. Čoskoro sa začala venovať využívaniu vizuálnych prvkov a postupne sa z nej stala nadšená a energická vizuálna facilitátorka. Napokon, Bea Brosková je aj zakladajúcim členom európskej organizácie združujúcej tzv. "visual practitioners".

Vizuálna facilitácia sa týka využitia vizuálnych prvkov, ako sú obrázky, diagramy a kresby, na podporu komunikácie, učenia a riešenia problémov.

Poskytuje svoje služby klientom z rôznych oblastí, vrátane medzinárodnej korporátnej sféry, školstva a neziskových organizácií. Jej cieľom je pomôcť ľuďom zlepšiť svoju komunikáciu a spoluprácu pomocou vizuálneho zaznamenávania a prezentovania informácií.

Verí v celoživotné vzdelávanie a momentálne sa zaujíma o možnosti vzdelávania a rozvoja v oblasti virtuálnej reality.

profilová fotka

Marcela Lendvaiova

“Vzdelanie slúži na zlepšenie života druhých a zanechaní tak vašej komunity a sveta lepším miestom, ako ste ho našli.” to povedal Marian Edelman, a to je aj cieľom Marcely Lendvaiovej v jej profesii trénerky, mentorky a koučky.

Vo vzdelávaní začala pracovať pred 23 rokmi, školila viac ako 130 kultúr po celom svete, žila na 3 rôznych kontinentoch. A, ako Marcela hovorí, vzdelávaním iných vzdelávala na tejto ceste aj seba.

Vyštudovala magisterské štúdium a doktorát v Nitre na UKF, HR manažment na Leicester university v Anglicku, získala rôzne certifikácie z Timeline therapie ™, Hypnozy, Brain friendly learning, Adult learning, NLP atď. v Dubaji, Neuroleadership a koncepčné prístupy v neurovede vzdelávania v Austrálii, Koučing v Bratislave. A medzi jej životné míľniky rozhodne patrí aj filmové herectvo v Hollywoode.

Ako lektorka pracovala od škôlok, cez základné školy až po univerzitných študentov, od požiarnikov cez talentových agentov, letušky a pilotov až po senior korporátnych manažérov.

Marcela okrem toho robí aj rôzne pro bono aktivity na podporu neziskových organizácii a komunít, vrátané L&D globálnej komunity, v rámci ktorej si ju po samite v Madride Global Skills development council zvolil za svoju honorárnu poradkyňu a Chief Learning officierku.

profilová fotka

Tomáš Pešek

Tomáš Pešek sa dvadsať rokov venoval najmä rozvoju mladej generácie. Hľadal inovatívne spôsoby, ako rozvíjať ich potenciál a ukazovať im, že dokážu viac, než si myslia. To, čo funguje potom odovzdával ďalej pracovníčkam a pracovníkom s mládežou či učiteľkám a učiteľom.

Dnes sa stále venuje aj rozvoju mladých, no špecificky sa posledné roky venuje aj rozvoju dospievajúcich mladých mužov s organizáciou PLUSKO a Prázdninová škola Lipnice v projekte Transition. Pretože naša spoločnosť potrebuje viac zrelých mužov.

Už vyše 12 rokov pôsobí aj ako profesionálny kouč. Koučing má, podľa Tomáša, veľký potenciál aj v rozvoji mladých ľudí, ktorí potrebujú viac individuálneho prístupu. Potrebujú okolo seba dospelých, ktorí ich dokážu vypočuť, ktorí sa ich budú viac pýtať a menej im hovoriť ako majú žiť. Aj preto vedie dlhodobé výcviky koučingu pre pracovníkov s mládežou či pre učiteľov.

Kategória Kouč/ka Roka

profilová fotka

Zuzana Valábková Víťazka kategórie

Koučing ,podľa Zuzany, nie je len rozvojový nástroj, je to životný postoj, súbor hodnôt, ktoré sú prepletené naprieč osobným aj profesionálnym životom.

Jej špeciálnou zručnosťou je schopnosť klásť otázky, ktoré pomáhajú klientovi objaviť nové perspektívy a riešenia. Jej prístup dopĺňa empatia, schopnosť počúvať, zručnosť motivovať, profesionálny prístup a mnohé iné kvality.

Ako koučka bola zapojená do viacerých projektov, napríklad do Teach for Slovakia, Butterfly effectu či do projektu s názvom Iniciatíva koučovania na vysoké školy.

Svojim klientom ukazuje, že sa dá na veci pozerať aj inak, že sa dá žiť slobodne, plnohodnotne, radostne a najmä so zmyslom, ktorý ich bude napĺňať.

profilová fotka

Zlatica Mária Stubbs

Jedna z najvýznamnejších osobností v oblasti koučingového a tréningového sveta na Slovensku , priekopníčka koučingu na Slovensku, Zlatica Mária Stubbs.

Dnes už odborníčka s preukázateľnými výsledkami v oblasti koučingu, Zlatica Mária Stubbs, niekedy ani nesnívala, že sa raz stane profesionálnym koučom a trénerom koučovania.

Jej 20 ročná prax v oblasti manažmentu bola nepochybne obrovským prínosom pre jej dnes už koučingovú prácu. Vynikajúce komunikačné a interpersonálne zručnosti jej umožňujú efektívne pracovať s klientmi, a pochopiteľne aj preto, jej najväčšiu radosť robí sledovanie pozitívnych životných zmien v životoch jej klientov či účastníkov kurzu.

Špecializuje sa na osobný rozvoj manažérov a podnikateľov, pracovala aj ako konzultantka, Interim manažérka a projektová manažérka, vďaka čomu dnes svoje bohaté skúsenosti a vedomosti môže ďalej využívať v individuálnom koučingu a tréningu koučovania.

Aj vďaka precíznemu prepájaniu teoretických poznatkov s dlhoročnými praktickými skúsenosťami je Zlatica Mária Stubbs odborným garantom SAKO a ICF akreditovaného kurzu Koučovanie na pracovisku.

profilová fotka

Janette Šimková

Odborníčka s vášňou pre koučing sa okrem prednášania, lektorovania a dobrovoľníctva venuje aj písaniu. Je autorkou seba rozvojových kníh a svoje vynikajúce vedomosti a schopnosti pretavuje aj do autorských článkov.

Na svojej ceste sa snaží klientom venovať individuálne a prispôsobiť sa konkrétnym potrebám každému, kto chce prekonať prekážky a dosiahnuť svoje ciele, či už v oblasti vzťahov, práce, sebapoznania či osobného života.

Za jej vynikajúce skúsenosti a vedomosti v oblasti rozvoja a koučingu hovoria aj dosiahnuté úspechy, medzi ktoré rozhodne patrí aj slovenské prvenstvo v získaní európskej individuálnej akreditácie na úrovni seniora v Európskej rade pre mentoring a koučovanie.

Neustále rozširuje svoje znalosti a zručnosti, aby mohla svojim klientom poskytnúť to najlepšie, za čo hovorí aj jej krédo stoickej filozofie:

„Nikdy nie ste porazení. Vždy ste učiaci sa. Preto oslavujte zmenu, dávajte zo seba to najlepšie a verte v seba aj v ľudí.”

Kategória Soft-skill firemný vzdelávací / rozvojový program Roka

logo

Nie je depo ako depo Víťaz kategórie
Packeta

Čo by mohlo ešte o niečo viac spojiť a podporiť manažérov diep v prinášaní inovácií a nových procesov? Predstavujeme vám projekt Nie je depo ako depo, ktorý je trojdňový program, kedy sa vedúci z menšieho depa ide pozrieť na depo väčšie. Empirická skúsenosť, ktorá spája, vzdeláva, dodáva odvahu a v neposlednom rade buduje vzťahy. Tri dni v novom priniesli mnoho pozitívnej spätnej väzby a mnoho pozitívnych zmien. Nový spôsob v myslení vedúcich a zdieľanie ich myšlienok tvorí dnes už novú kultúru v spoločnosti Packeta.

logo

Moja cesta
KIA

Priestor a čas byť inšpirovaný. To je to, čo program Moja cesta ponúka. Tento jedinečný program je určený pre zamestnancov vo výrobných linkách, ktorí si počas dvoch dní oddýchnu od práce a zážitkovo-hravou formou sa naučia niečo nové o sebe a svoje poznatky zdieľajú medzi sebou. Základnou hodnotou programu je sila sebauvedomenia. Ak sme uvedomelí, sme schopní rozoznať svoje silné stránky a slabosti. Táto vedomosť nám pomáha dosahovať naše vlastné ciele.

logo

Rozvíjame zdravovedu
Svet zdravia

Covid si veľa ľudí spája so všetkým negatívnym, no predsa nám niečo dal, schopnosť neúnavne hľadať riešenia v akejkoľvek situácii. Svet zdravia hľadal odpoveď na otázku, ako pomôcť tým ,ktorí denne pomáhajú pacientom, samotným zdravotníkom. Začalo to online psychologickou skupinovou intervenciou, pokračovalo online webinármi, ktoré vyústili do myšlienky satelitného vzdelávania. Z myšlienky ako pomôcť, vznikol celý koncept vzdelávania v oblasti zdravotníctva, ktorý je dnes jedinečným projektom, nie len vo Svete zdravia ale aj vo svete zdravotníctva.